pod.jpg

Biciklistička tura za mlade učesnike Kreševo – Crna Rijeka – Lepenica – Kreševo

Biciklistička tura održana 22.08.2011. gdje su bili pozvani najmlađi članovi kluba gdje je pripremljen prigodan izlet sa najmlađima.

nekeakcija1.jpg

Početak 2012 pripremljene akcije za registraciju kluba u Biciklistički savez Bosne i Hercegovine, te licenciranje četiri takmičara u Škoda XC ligu, koja se vozi diljem Bosne i Hercegovine, a koja ima status državne lige. U sezoni 2012 su četiri utrke: Mostar, Tuzla, Sarajevo, Banja Luka gdje su naš klup prestavili slijedeći takmičari.

neke-xc.jpg

Mladen Franjćević, kategorija Elite

Dario Kraljević, kategoria senior U23

Bruno Pavlović, kategotija juniori

Dubravko Kesić, kategorija kadeti

Biciklom do zdravlja

U suradnji sa Domom Zdravlja Kreševo organiziran je niz promotivnh utrka „Biciklom do zdravlja“ u kojoj smo u zajedničkoj organizaciji promovirali biciklizam kao zdrav način života. U navedenoj vožnji svake goine sudjeluje preko stotinu Kreševljaka i gostujućih biciklista iz Fojnice, Kiseljaka, Sarajeva, Visokog, Viteza, Busovače, Mostara. Odlikovani budu najstariji i najmlađi učesnik, te nakon toga bude priređena utrka u sporoj vožnja i poligon biciklista, a nakon toga i biciklistička tura za goste i kondicijski spremnije bicikliste po obližnjim planinama Lopata i Inač. Navedena promotivana biciklistika utrka se sa par prekida održala do danas.

2012-bdz.jpg

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu

14.07.2014 Prvenstvo Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu. Kroz organizaciju ovog projekta na volonterskoj bazi  Brdsko Biciklistički klub Kreševo je pokazao nivo organizacije utrke koje su u rangu sa organizacijama utrka Škoda XC lige održanih u Mostaru, Banja Luci i Tuzli . Organizacija prvenstva da nije bilo pomoći sponzora i to Boreas d.o.o. Kreševo, Buljan Ceste d.o.o. Alkus d.o.o., Nevra d.o.o. i Doma zdravlja Kreševo. Na samoj utrci učešće je uzelo 88 takmičara u kategorijama  elite, U23, Juniori, Kadeti, Mlađi Kadeti, Veterani A, Veterani B, Hobi A, Hoby B i Žene. U najatraktivnijoj utrci ELITE prvo mjesto ostvario je Mario Kojić iz BK Modriča.

1064585_545256318844534_1057158039_o.jpg

Izlet u Lukomir

Dana 08.09.2013 organiziran je biciklistički izlet u Lukomir, gdje je se ukupno odazvalo desetak biciklista i ljubitelja biciklizma. Zajedno sa kolegama biciklistima iz Sarajeva obišli smo trasu puta Babin do-Lukomir-Umoljani-Šabići-Babin Do ukupne duljine 40 km. BBK je toga dana osigurao prijevoz i ručak za učesnike biciklističkog izleta.

1292982_10201791216249619_1405869907_o.jpg

Obnova sanitarnog čvora i izradu  rampe za osobe sa invaliditetom

U 2013 godini Biciklistički Klub Kreševo u suradnji sa Centrom za razvoj Općine Kreševo podnio aplikaciju za obnovu sanitarnog čvora i izradu  rampe za osobe sa invaliditetom na ulazu u Srednju školu Kreševo koja je prošla na natječaju za dodjelu sredstava od Lutrije BiH. 

Predavanje

09.03.2014. Biciklistički klub Kreševo u suradnji sa HKD Napredak, podružnica Kreševo organizira predavanje Putopisca fotografa i avanturiste Siniše Glogoškog pod nazivom „ 3 godine putovanja Siniše Glogoškog“ gdje naš gost opisujue putovanje Biciklom od zagreba do Damaska, a nakon putovanje  do najhladnijeg Sibira i vlažnoe Gvajanske džungle

Markiranje staza

Od 2014. – do 2019. godine se konstantno radi na markiranjui održavanju Biciklističkih staza, do danas imamo markirane 4 staze i to.

Staza 1 

Bicilklistička transferzala Bitovinja – Pogorelica – Vranica, navedena staza trenutno je markirana  do Planinarskog doma Augustin Tvrtković na planini Lopata i koristi se kao kružna do planinarskog doma na Lopati, te nazad do Kreševa,  dok je drugi krak markirani prema Bitovinji do Martinovog groba 

Staza 2

Kružna  Bicilklistička Staza Kreševo – Lopata – Deževice - Dusina – Crnićki Kamenik – Kreševo Ukupne dužine 35 KM. Biciklistička staza preko Planeine Lopata vodi do najudaljenijeg sela u Kreševskoj općini koje se nalazi u podnožiju planine Bitovinje

Staza 3

Kružna Biciklistička tura Kreševo Crna rijeka – Gunjani – Pirin – Mratinići – Kreševo, koja vodi preko kreševskih sela ukupne dužine 25 KM

Staza 4

Biciklistička staza Kreševo - Vranci – Orsašak – Bedem – Kojsina – Bokulja. Putem ove staze upoznajte živopisna sela Vrannke i Kojsinu. Saza Vodi preko Vranaka i brda Bedem gdje se nalaze ostatci Kraljevskog grada do sela Kojsine, te kružnom stazom preko Bokulje  vode nazad do Kreševa. Staza je ukupne dužine 12 KM 

Od svojih početaka do današnjeg dana BBK Kreševo provodi akcije na promoviranju biciklizma kao zdravog načina života organiziranjem individualnih tura članova biciklističkog kluba, promoviranju ekoloških stavova. Iako su se kroz godine smijenjivalli aktivni članovi BBK Kresevo je odrzao kontinuitet postojanja, a manifesctacija Biciklom do zdravlja koja polako ulazi u tradiciju. 

BRDSKO BICIKLISTIČKI KLUB KREŠEVO

fra Grge Marića bb, Kreševo 71 260 | +387 63 352 384

info@bbkkresevo.com

BBK Kreševo - sva prava pridržana